DAGBOG for "Nordenskjolds-ekspeditionen 1984"

Dag 1


Campingplads v. Longyearbyen, torsdag d. 26.9.84.

"Skulle de ikke være bekendt med denne fly-type, beder vi dem læse "Safety on board"-instruktionen". Ja, således kan indenrigsturen i Norge med SAS karakteriseres.

På trods af at Poul havde "lovet" kollektivet i Belgiensgade, at der ville være "kæmpe-kaos" om formiddagen/eftermiddagen da vi skulle pakke de sidste madvarer/fællesting, måtte vi hurtigt erkende at der bare var tjek på det hele - sådan.

Indtjekningen i Kastrup Airport foregik helt uden dramatik og "riifliin" blev sammen med isøkserne afleveret i afd. For særbagage. Til gengæld ku' 'vi alle irriteres over at vi sku' bøvle rundt i Oslo lufthavn med sækkene - selv om flyveren jo ikke gik tidligere af den grund. Vi slog os ned i cafeteria'et på 1. salen og spiste vores medbragte madpakker (godt Poul havde insisteret på at sådan nogle skulle vi ha' med - vi - nogle naive sjæle troede at man fik mad i flyveren!).

Under indflyvningen af Svalbard fik Ole charmeret sig ind i cockpit'et og fik således lejlighed til at tage nogle super billeder af vort domæne de næste 3 uger!

Longyear byen.

Ikke mere kaffe tak. Jette.

Næste side!