Skitse til en vandre-rejse til Vestlige Canada og Oregon: Hvem vil med?
Turen her er tænkt som en gruppetur, men inden RUBY Rejser vil hjælpe os, så skal jeg vide om der er nogen interesse for turen.

Så for de, der evt. gerne vil med på en grupperejse, så vil jeg gerne vide det: Skriv en mail til mig, fortæl hvem I er og sig om I er med på en tur i uge 40 og 41? Enten i efteråret 2019 eller i 2020 (eller om det pt. er ligemeget). Så ser vi, hvad der kan lade sig gøre.

For jer andre, der kunne ha' lyst til at lave turen selv, så lægger jeg ideerne ud til inspiration.

Turen er baseret på mine erfaringer fra ture i 2012 og 2004, hvorfra fotos stammer.

Turen er bevidst lagt udenfor hovedsæsonen, så der er mere stille og roligt, og så vi får starten af det farvestrålende efterårs løv, dvs. uge 40 og 41. Vejrmæssigt er Rocky Mountains altid ustabilt, og fleksibel planlægning/afvikling på stedet må imødeses.

Turen henvender sig til vandreglade gæster, der kan tage af sted udenfor skolernes sommerferie, og som vil prøve noget anderledes. Elementet med tog (det klassiske The Canadian fra 1950'erne og det modernistiske Amtrak Cascades talgo-tog) giver stemning, afslapning og helt unikke scenerier.

Vandremæssigt bliver turen kun lettere krævende. Dvs. niveau 2 på Ruby's skala, mild højdeskræk vil ikke være et problem. Almindelig kondition og div. vandreudstyr forventes.

Dag 1: Fly Billund/Kbh – Calgary. Vi møder vores bus i lufthavnen. Velkomst i bussen, aftensmad på egen hånd i byen.

Nat 1: Hotel Calgary downtown.

Individuelt: Bus 300 ind til centrum. Kræver lige penge. Vi overnattede på Ramada Hotel Downtown Calgary, 708 8th Avenue Southwest. God beliggenhed, noget søvnigt miljø, fornuftig pris.

I stedet for chartret bus i gruppeturen, så kan man individuelt leje bil fra Calgary (afh. Alamos bykontor om morgenen kl. 9) til Edmonton med ekstra "envejs leje", der koster ligeså meget ekstra som standard lejebeløb!Landevej vest udfra Calgary. Men I havner til sidst på motorvej "1".

Dag 2: Mod bjergene. Frokoststop i Banff. Vandretur ved Lake Louise (185 km fra Calgary), og længere op langs højre side af søen, retur samme vej, kaffe ved hotellet. Videre af Icefields Pkwy.

Nat 2: The Crossing Resort, der også har en lille butik.


Vandretur op langs søen - gå gerne op til te-huset for enden ude ved gletcherne.

Der er en ret ringe pub (lukker sent) og et noget primitiv cafeteria (lukker kl. 20).


Vi var i motellet i "off-season". Det var enormt stemningsfuldt.

Dag 3: Vandretur tæt ved overnatningsstedet op til Glacier Lake og ved nogle slugter ved Saskatchewan River. Medbragt individuel frokost.

Nat 3: The Crossing Resort

Dag 4: Vandreture og besøg på Colombia Icefield. Medbragt individuel frokost.

Nat 4: The Crossing Resort

Dag 5: David Thompsons Hwy. Vandretur op ad bjergsiden ved et helligt indiansk område. Medbragt individuel frokost ved Abraham Lake. Kaffe og lille museum i Rocky Mountain House (en lille by). Videre over den flade slette til Edmonton.

Nat 5: Edmonton


Frokost undervejs ved Abraham Lake.

Individuelle rejsende: Sæt bilen i Edmonton internationale lufthavn og brug hotel-shuttle til det hotel, I har bestemt jer for. Vi boede lidt nord for centrum godt. 1 km. fra VIA Rail stationen. Ramada Conference Centre
Adresse: 11834 Kingsway Avenue. Udmærket hotel. Byen i sig selv er bestemt ikke interessant.

Dag 6: The Canadian. Tidligt med bussen ned til banegården, ombord på The Canadian. Brunch ombord. KØRER IKKE HVER DAG, TUREN AFSTEMMES EFTER DENNE MORGENS AFGANG! Helst have pladser i bagerste sektion af toget.

Togturen er meget flot, når vi nærmer os Jasper. Man får lejlighed til en gå-tur i Jasper, før toget kører vider over bjergene. Aftensmaden i toget.

Nat 6: The Canadian. Dobbeltrum med eget bad og toilet er ret dyre. Enkeltrum (med gardiner a la Marylin Monroe i 'Some like it hot') er billige. Mad og ikke-alkoholiske drikke er inklusive i priserne.

Individuelt: Tag taxa til stationen, vær på stationen et kvarter før afgang. Toget kommer muligvis i god tid før afgangen 7.37. Men kan meget vel være forsinket (vi havde en times forsinkelse, men så var dagslyset også kommet, godt for fotos og video). Toget er the Canadian, tog nr. 1.

>> Se omtalen fra maj 2016 om forsinkelser på netop dette tog

Min video fra turen.

Se hvordan en sovevognskupé ser ud i dette tog! Sådanne kupeer havde vi købt og det er temmeligt pebret. Men de billigere klasser i sovevognene er lidt primitive. Prisen er inkl. al forplejning.

Den flotteste del af turen kommer netop, når toget kører ind i Jasper National Park. Der er rummeligt med enge, flod og flotte bjerge.

Et langt ophold i Jasper tirsdag 13.00 til 14.30.

Vi skal bagefter over Rocky Mountains via Yellowhead Pass i sølle 1.131 meters højde. Ruten åbnede først i 1913, og blev lavet af Grand Trunk Pacific og Canadian Northern Railways og aflastede den sydligere, stejle og højere passage fra 1886 over Kicking Horse Pass, som Canadian Pacific Railway havde lavet.

Vi kører om natten/tidlig morgen igennem Fraser River Canyon, som sikkert er flot at køre i, men temmelig snæver. Se IMAX film Rocky Mountain Express, hvor Canadian Pacific kører flot damp-veterantog netop gennem Fraser River Canyon og senere via Rogers Pass og Kicking Horse Pass.

Turisttoget Rocky Mountaineer kører begge strækninger i dagtimerne, men hotelovernatning i Kamloops midtvejs. Hamrende dyrt. Og ikke et flot tog.

Vi ankom i 2012 med the Canadian til Vancouver 9.42 onsdag morgen.

Dag 7: Vancouver. Transfer til hotel i downtown (individuelt: taxa). Ankomst til til hotel i Vancouver ved 11-tiden om formiddagen. Fælles cykeltur i Stanley Park. (regner det, så næste dag).

Nat 7: Hotel downtown Vancouver.

Vi boede glimrende i Vancouver på Ramada Limited Downtown.

Prøv endelig at leje cykler og cykl en tur til Stanley Park, først langs kystlinjen ud og vende, og dernæst gennem urskoven retur. To timer kan gøre det.


Flotte efterårsfarver i nybyggeriet ved havnefronten mellem downtown og Stanley Park.

Dag 8: Besøg i Chinatown mv. Vi starter med rundvisning i Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden, stor oplevelse. Bagefter måske en tur med Skytrain (førerløs metro-agtigt tog) og opleve tømmerindustrien langs med floden. Og tid på egen hånd.

Alternativt kan man på forhånd ha' booket en hvalsafari. Risiko for dårligt vejr, I må tjekke med udbyderne, om pengene betales tilbage, hvis det går i fisk.

Nat 8: Hotel downtown Vancouver

VISA til USA - Visa Waiver Program
Når du kører over grænsen i tog, bus eller bil så pas på reglerne. Måske skal du ikke løse visa waiver på web før afrejse. Du skal måske udfylde dokumenterne og betale et lille beløb ved grænsen. Tjek det i god tid før afrejse fra Danmark. Gruppetur: Så skal jeg nok tjekke!

Dag 9: Ned langs med vestkysten. Op tidligt og med toget til Seattle. Frokost på egen hånd i Seattle's gamle bydel tæt ved stationen. Videre med toget til Eugene. Vores amerikanske bus henter os først på aftenen ved stationen, og kører os til kysten ved Florence. Individuelt: Udlejningsbil fra Seattle/Tacoma Airport (fra downtown med lightrail derud).

Nat 9: Hotel i Florence


Dag 10: Sea Lions Caves mv. Tur op langs den forrygende kystlinje, er virkelig et besøg værd!

Vandretur lidt nordligere, fx i Cummins Creek.

Nat 10: Hotel i Florence

Dag 11: Til Diamond Lake om formiddagen.

Eftermiddag vandretur i dette område. Der er vældig flot!

Nat 11: Diamond Lake Resort

Dag 12: Crater Lake. Det er et af naturens vidundere. Fyldt med udsigter. Garfield Peak Trail og Discovery Point Trail langs krater-randen. Ligeså flot vejr som fotos fra 2004 kan jo ikke garanteres.

Nat 12: Diamond Lake Resort.

Dag 13: Retur nordpå til Portland. Besøg på en vingård undervejs. Portland er en vældig rar by, der satser på grøn udvikling og har en meget europæisk stemning.

Nat 13: Hotel Downtown Portland.

Dag 14: Via byen Tacoma til lufthavnen og hjemrejse. Vi skal lige et smut over Tacoma Narrow Bridge (kendt fra en dramatisk ulykke for mange år siden) og hvis der er tid et besøg på Glasmuseet på havnefronten i Tacoma. Ellers i lufthavnen Seattle/Tacoma og hjem.

Nat 14: I flyet.

Dag 15: Hjemkomst Billund/København

Gode referencer til vandreture hér.

Altstätten Stadt - GaisSt. Gallen - Teufen - Gais - AppenzellGossau - Urnäsh - Appenzell - Wasserauen