Gruppevandrerejse oktober 2019 til Vestlige Canada og Oregon

- Hvem vil ha' chancen først?

Turen her er tænkt som en gruppevandrerejse arrangeret af RUBY Rejser. I, der er på interesselisten vil blive tilbudt turen før alle andre, så skriv til mig nu.

Turen er baseret på mine erfaringer fra ture i 2012 og 2004, hvorfra fotos stammer. REGN MED AT DET LYKKES AT SKRUE TUREN SAMMEN. BEMÆRK SMÅ JUSTERINGER I FORHOLD TIL TIDLIGERE UDKAST.

Turen er bevidst lagt udenfor hovedsæsonen, så der er mere stille og roligt, og så vi får starten af det farvestrålende efterårs løv, dvs. i uge 40 og 41. Vejrmæssigt er Rocky Mountains altid ustabilt, og fleksibel planlægning/afvikling på stedet må imødeses.

Turen henvender sig til vandreglade gæster, der kan tage af sted udenfor skolernes sommerferie, og som vil prøve noget anderledes. Elementet med tog (det klassiske The Canadian fra 1950'erne og det modernistiske Amtrak Cascades talgo-tog) giver stemning, afslapning og helt unikke scenerier.


Rocky Mountains og Cascade bjergene er storladne og uberørte på en helt anden måde, end vi kender fra Europa. Men de canadiske Rockies er heller ikke så let tilgængelige for dagturs vandrere.


Turen her et tænkt som en "once-in-your-lifetime" oplevelse, hvor vi under trygge rammer er derude, hvor kragerne er vendt og naturen er enerådende.


Her er bjørnefælder en del af dagligdagen, det kunne da også være sjovt at møde nogle bjørne, men på respektfyldt afstand i naturen.


I sådan et landskab, så bliver en vandretur meget let på mange dage og i et ensformigt terræn - trods skønheden. Jeg har heldigvis fundet nogle korte ture, der er rigtig fornuftige. Med lidt udfordringer, men alligevel for de fleste.


Det vestlige Canada og USA blev gjort tilgængeligt af dristige jernbanebyggere. De første tog er forlængst på museum, men endnu idag kan man opleve vel nok verdens flotteste tog i det vildeste landskab, nemlig The Canadian, tog nr. 1 over Rockies og Cascade bjergene mod Vancouver og Stillehavet. Det er enestående! The Canadian er en oplevelse tæt på Orientekspressen i Europa!

Stillehavskysten er også utrolig. Den kan vi opleve fra Vancouver, men også fra den forrevne kyst i Oregon. Endelig er Crater Lake måske en af verdens største vidundere. Fænomenet bør opleves - også til fods - når vi er i denne region! De andre turister bliver sikkert siddende i bilerne, vi skal ud at gå!

Vandremæssigt bliver turen kun lettere krævende. Dvs. niveau 2 og 3 på Ruby's skala, mild højdeskræk vil ikke være et problem. Almindelig kondition og div. vandreudstyr forventes.

Program dag for dag

Mandag d. 30.9. Dag 1: Rejse og ankomst på prærien. Fly Billund/Kbh – Calgary. Vi møder vores bus i lufthavnen. Velkomst i bussen og kører mod vest. Når vi er fremme i Cochrane, er der aftensmad på egen hånd, måske en is hos Mackay's Cochrane Ice Cream? Pas på jetlag, vi skal holde den gående til kl. 22!

Nat 1: Hotel i Cochrane.Landevej vest udfra Calgary. Men I havner til sidst på motorvej "1".

Tirsdag d. 1.10. Dag 2: Mod bjergene. Vi køber ind til frokost i Cochrane og spiser lidt udenfor Banff. Vandretur langs Lake Louise, og vi går længere op langs højre side af søen og op til Plain of Six Glaciers te-huset, retur samme vej. Te-huset er formentlig lukket for betjening. Knap 400 m. stigning. Er det for hårdt, vender man bare. Hvide bjerggeder, bjørne mv.

Vandretur op langs søen - gå gerne op til te-huset for enden ude ved gletcherne.

Mellem Lake Louise og hotellet, skal vi besøge Peyto Lake - hvor man får udsigter fra Bow summit lookout, tæt på parkeringspladsen. Hvis vi har tiden, så skal vi gå lidt længere frem (2 km hver vej) til Peyto Lake Overlook. Det er helt fantastisk! Foto herunder.

Videre af Icefields Pkwy.

Nat 2: The Crossing Resort i 1450 moh., der også har en lille butik til vores frokostindkøb. Crossing Resort har både restaurant og bar.

Lidt godt til øjnene fra Rocky Mountains


Sådan ser motellet The Crossing Resort ud i "off-season". Det var enormt stemningsfuldt.

Onsdag d. 2.10. Dag 3: Vandreture tæt ved Crossing

Vandreture tæt ved vores hotel, hvor vi skal lære terrænet at kende. Medbragt individuel frokost.

Mistaya Canyon – Howse River

Formiddagsturen –den lave tur.

Bussen sætter os af overfor Mistaya Canyon, som vi går ned og kigger på, og går videre ned til Howse River, og går retur til vejen langs floden, hvor bussen samler os op. 7 km. vandretur, næsten igen højdeforskelle. 2 timers vandring.

Sunset Lookout Hike

Eftermiddagsturen – den høje tur Sunset Lookout Hike. Vi skal 400 meter op for at få flotte udsigter. Undervejs passerer vi et vandfald. 3 timers vandring.

Nat 3: The Crossing Resort

Torsdag d. 3.10. Dag 4: Vandretur ved Colombia Icefield. Vi lægger ud med Wilcox Pass Trail, 12 km. med skønne udsigter til gletcheren og flot terræn.

Medbragt individuel frokost på vandreturen.

Ud på eftermiddagen stopper vi ved visitor centret foran Athabasca Gletcheren. Vi får muligvis en chance for at gå helt hen til gletcheren, men det er rasende dyrt at komme med en snowmobil og køre oppe på gletcheren.

Nat 4: The Crossing Resort

Fredag d. 3.10. Dag 5: Bjergene omkring Jasper - og ombord på toget. Videre mod nord af Icefield Highway hvor vi lægger ud med at opleve Athabasca Falls. Så fortsætter vi til Maligne Canyon, hvor vi går en spektakulær (og ret let) vandretur, forbi Medicine Lake og frem til Maligne Lake, hvor vi, hvis tiden tillader det kan gå en tur.

Vi kører tilbage ad samme vej og slutter i Jasper, hvor The Canadian står klar omkring kl. 18.00 til ombordstigning.

Nat 5: I toget The Canadian. Se hvordan en sovevognskupé for to ser ud i dette tog med eget bad og toilet. De er lidt dyre. Ligesom separate enkeltkupeer (roomette). Enkeltsenge (med gardiner a la Marylin Monroe i ”Some like it hot”) er billige. Mad og ikke-alkoholiske drikke er inklusive i priserne.

Se mere om indretningen af toget her.

Og klip både bagud og udefra her.

Noget af min video fra turen i nærheden af Jasper.

Vi skal efter Jasper i mørket over Rocky Mountains via Yellowhead Pass i sølle 1.131 meters højde. Ruten åbnede først i 1913, og blev lavet af Grand Trunk Pacific og Canadian Northern Railways og aflastede den sydligere, stejle og højere passage fra 1886 over Kicking Horse Pass, som Canadian Pacific Railway havde lavet.

Lørdag d. 5.10. Dag 6: Fraser River Canyon i toget. Vi kører hele den lyse dag i dramatiske Fraser River Canyon og får morgenmad og frokost på toget.


Turen gennem Fraser River Canyon ser man i den flotte IMAX film Rocky Mountain Express, hvor Canadian Pacific kører flot damp-veterantog gennem Fraser River Canyon og senere via Rogers Pass og Kicking Horse Pass.

Vi ankommer til Vancouver kl 18. Transfer til hotellet, aftensmad på eget initiativ.

Nat 6: Hotel downtown VancouverFlotte efterårsfarver i nybyggeriet ved havnefronten mellem downtown og Stanley Park.

Søndag d. 6.10. Dag 7: Vancouver. Der er flere alternativer, der kan kombineres (som ikke er med i prisen):

  • Hvalsafari i sundet udfor Vancouver (afgange kl. 10 og 11).
  • Besøg i Chinatown med rundvisning i Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden, stor oplevelse.
  • Tur med Skytrain og opleve tømmerindustrien. Tid på egen hånd.
  • Cykeltur i Stanley Park.
  • Tur op til Capilano, over hængebroen og gå-tur i parken.

RUBY vil gerne på vegne af gæsterne booke en hvalsafari. Man betaler selv med kreditkort ved ombordstigning.

Nat 7: Hotel downtown Vancouver

Visa Waiver Program og pas til USA
Vi tjekker, hvad der skal bruges, når vi krydser grænsen med toget.

Mandag d. 7.10. Dag 8: Pudget Sound og Seattle. Op tidligt og med bus transfer hen til den flotte banegård i god tid før toget kører 6:35 til Seattle langs Pudget Sound. En fantastisk flot tur, toget kører virkelig langs vandet! Der er spisevogn med. Vi er fremme i Seattle kl. 11.

Vi finder vores hotel og sætter bagagen.

Vi mødes bagefter til guidet tur dybt nede i Seattles historie i Underground City. Det er virkelig en stor oplevelse i en by og et land, hvor vi normalt ikke tænker, at de har nogen historie!

Der er plads til at opleve fiskemarkedet, sejle en tur med færgerne eller bare kigge sig omkring i byen.

Nat 8: Hotel downtown Seattle.

Tirsdag d. 8.10. Dag 9: Seattle og videre mod Oregon. Vi skal først med monorail (mærkelig en-skinne højbane) ud til Space Needle, hvis vejret er klart bør vi alle op i det høje tårn og nyde panoramaet til fx vulkanen Mt. Rainier og øvrige toppe i Cascade bjergene.

Så skal vi et besøg i glasmuseet ved siden af Space Needle. Det er virkelig et spændende museum, der vil imponere os alle uanset køn, alder og kunst-interesse. Så skal vi retur til Seattle downtown.

Frokost på egen hånd i Seattle’s gamle bydel tæt ved stationen. Hente bagagen.

Videre med toget 14.20 via Tacoma, Kelso og Portland til Eugene. Vi spiser aftensmad i toget. Vores amerikanske bus henter os først på aftenen ved stationen 20.40, og kører os til kysten ved Florence.

Nat 9: Hotel i Florence


Onsdag d. 9.10. Dag 10: Stillehavskysten. Vi kører lidt nordpå langs den forrygende kystlinje ad 101 til Sea Lions Caves, som vi besøger. Det er virkelig et besøg værd! Man kommer tæt på de enorme havdyr.

Efter frokost vi kan indtage på en diner langs kysten tager vi et par vandreture lidt nord for Captain Cooks Point.

Først en lille rundtur i kystnært terræn: Restless Water Trail. Dernæst tager bussen os op på et udsigtspunkt og vi går ned ad Saint Perpetua Trail til landevejen, hvor vi bliver samlet op igen.

Nat 10: Hotel i Florence

Torsdag d. 10.10. Dag 11: Ind i Cascade bjergene. Formiddag kører vi via Roseburg til Diamond Lake.

Eftermiddag vandretur langs søen. Bussen kører os ned i sydsiden, og vi gør hjem til hotellet langs vestsiden af søen. 11 km. i let terræn.

Nat 11: Diamond Lake Resort

Fredag d. 11.10. Dag 12: Fantastiske Crater Lake. En-dagstur sydpå til Crater Lake National Park. Vi starter vores vandreoplevelser med populære Garfield Peak Trail (5,5 km. frem og tilbage) og efter frokost i Rim Village går vi den anden vej ad Discovery Point Trail 3,5 km. langs krater-randen, hvor bussen samler os op.

Nat 12: Diamond Lake Resort

Lørdag d. 12.10. Dag 13: Ud af bjergne - vingårdene. Retur nordpå via Oakridge og Eugene til Portland. Besøg på en vingård undervejs, skal bookes på forhånd, åbningstider tjekkes.

Nat 13: Hotel Downtown Portland

Søndag d. 13.10. Dag 14: Portland og hjemrejse. Vi får tid til at undersøge Portland til fods. Byen er kendt som et grønt forbillede for andre nordamerikanske byer, med klimasikring, sporvogne og genbrug. Jeg vil forberede en guidet tur til denne formiddag.

Efter frokost transfer fra vores hotel og afrejse fra Portland Lufthavn.

Nat 14: I flyet.

Mandag d. 14.10. Dag 15: Hjemkomst Billund/København

Altstätten Stadt - GaisSt. Gallen - Teufen - Gais - AppenzellGossau - Urnäsh - Appenzell - Wasserauen