Solformørkelsestur i 2017 til USA, 16.-30. august

Dag-for-dag gennemgang af hvad vi gjorde. Ruby Rejser.

Foto fra vandretur i Lower Basin, Yellowstone

16.8. Ankomst til USA

Afrejse fra Kastrup/Billund d. 16/8-17 via Frankfurt til Seattle

Seattle. Light Rail fra lufthavnen til centrum og videre med monorail til vores hotel, Hotel Hyatt House, Seattle Downtown, som ligger ude ved den gamle EXPO-by. Det resterende af eftermiddagen blev brugt herude i parken, måske med en tur op i Space Needle. Vi spiste fælles kl.18 hos Toulouse Petit Kitchen and Lounge, 601 Queen Anne AVE N lige i nærheden af hotellet. Fællesmøde i parken efter aftensmaden.

17.8. På egen hånd i Seattle. Vi tog fælles ind til banegården og satte vores baggage. Og dernæst ud i bymidten. Marked langs havnen interessant, et pariserhjul. Og en færgetur til Bainbridge Island.

Mødetid ved banegården en time før afgang. Vi havde tjekket stor bagage ind, og medbragte kun håndbagage med i kupeerne inkl. nattøj, toilettaske og evt. medicin.

16:40 Afg. med det legendariske tog "Empire Builder" i sovevogn. Der kom guider på i udsigtsvognen i løbet af turen (annonceres).

Vi spiser aftensmad i spisevognen, når vi har forladt bugten ved Everett, og nyder aftenkaffen, mens toget snor sig op i de voldsomme Cascade bjerge. Det bliver mørkt, når vi når tunnelen i pashøjden.

18.8. Vi vågnede, da toget kravlede op til pashøjden Maria Pass over Rocky Mountains. Så skal vi opleve prærien i det store Montana og North Dakota. Efter aftensmad i spisevognen ankom vi lidt før tid til Minot (North Dakota) kl. 21:22. Her blev vi afhentet af Danny og vores bus og kørt til hotellet.

Hampton Inn & Suites Minot Airport

19.8. Kørte sydpå, krydser Missouri floden på Riverdale dæmningen, så på kraftværket og kørte sydpå over den uendelige, let bølgende prærie. Så skiftede tidszonen til Mountain time. Vi gjorde holdt til frokost og tog et bad i Lake Tschida. Vi besøgte Lemmon et stenkast syd for statsgrænsen og kiggede på Grand River Museum, der har lidt om fossiler (med vægt på den kreationistiske beretning), om indianere og om nybyggere. Så gennem græsgange med Angus kvæg over Sturgis (med motorcykeltræffet hvert år) til Rapid City.

Best Western Ramkota hotel, Rapid City

20.8. Afgang tidligt af hensyn til varmen.

Badland National Park

Vores første vandretur. Door Trail først. Så Castle Trail hele vejen fra øst mod vest, 2½ time, bussen henter os i den vestlige ende ved Fossil Exhibit Trail.

Så præriehunde på vejen op til Wall, og frokostpause ved Cheyenne River.

Black Hills, Mount Rushmore og Crazy Horse

Flot kig til monumentet. Rundt af rundtur med knap så mange trin, som annonceret. Kaffe på den flotte terrasse. Stop ved Crazy Horse monumentet og gennem Custer på vej 385. Bisonokser på vejen.

Sent fremme ved Baymont Inn & Suites i byen Hot Springs. Indkøb og aftensmad et par steder i den lille by.

21.8. Dagen med solformørkelsen

Vi startede 6.30 fra hotellet. Den totale solformørkelse fandt sted 11.50 lokal tid. Vi var ved Agate Fossil Bed National Monument var et rart sted med organiserede p-pladser, ro og orden, lidt træer og vegetation og andre mennesker. Det var et rart lille museum med toiletter og faciliteter og formidling af indianernes syn på solformørkelsen.

Totaliteten varede 2 minutter og 20 sekunder, og solen stod i 57 gr. højde.

Der var tid til refleksioner og kalifornsk champagne efter formørkelsen.

I Wyoming kørte vi med ret megen trafik nordpå mod Newcaste (billig og tynd kaffe) og kom til Powder River Basin som er et enormt område med åbne kulminer. Vi samlede vores guide Phil op kl. 17.15 i Gillette og besigtigede Eagle Butte Coal Mine lige nord for Gilette. Udflugten varede i 1½ time. Aftensmad i Gilette. Og sent fremme i Buffalo efter en formidabel dag!

Buffalo Inn, Buffalo.

22.8. Big Horn Scenic Byway

Indkøb i Sheridan og så kravlede vi op i Bighorn Mountains.

Vandretur: Sibley Lake, rundt om søen, dernæst et bad og frokost med udsigt over søen.

I den vestlige ende af Big Horn Scenic Byway mødte vi Shell Falls og Shell Creek Canyon og som giver nogle af de flotteste scenerier langs ruten. Det 100 meter høje vandfald Shell Falls var desværre lukket, så vi fik blot et kig derned fra stop ved landevejen. Øl og kaffe i Shell.

Best Western Sunset Motor Inn, Cody. Historisk centrum og flere restauranter lige om hjørnet. Byen Codo er en attraktion i sig selv! Western by navngivet efter Buffalo Bill.

De fleste deltog i rodeo om aftenen.

Yellowstone

Det var efter selve solformørkelsen turens højdepunkt. Der er en enormt flot og uberørt natur med et fantastisk dyreliv.

Dag 1. i Yellowstone. 23.8. Direkte ind af hovedvejen fra byen Cody. Stop ved Buffalo Bill Dam.

West Thumb Geyser lige ved Yellowstone Lake. Old Faithfull og gå-tur i Upper Geyser Basin i et loop til Biscuit Basin og retur ad en anden sti. Fountain Paint Pots med mudderpøle og gejsere.

Til hotellet halvsent. Three Bear Lodge/West Yellowstone, tre nætter hér.

Dag 2 i Yellowstone. 24.8. Grand Canyon of the Yellowstone River. Turistmål med lidt gå-tur: Artist Point og gå-tur til Sublime Point, og nogen gik en time mere i skoven mod Ribbon Lake. Frokost ved bussen. Stop ved Upper Falls og ved udsigtspunkter tæt ved Lower Falls.

Dag 3 i Yellowstone. 25.8. En lidt længere vandretur i Lower Geyser Basin: Fountain Flat loop og Fairy Falls loop. Den kortere tur på 10 km., den længere på 18 km. Bad i Goose Lake. En kold øl ved bussen.

Dag 4 i Yellowstone. 26.8. Vandretur: Yellowstone River Canyon ved Tower Rosevelt junction, start fra Picnic Area og slut ved Specimen Ridge, 1½ times vandretur. Frokost ved bussen.

Senere stop og ud i Lamar Valley (også kaldet for Nordamerikas Serengeti) hvor vi igen så bisoner. Senere flot køretur ud af parken ad Beartooth Highway over 3.300 meters højde (med rette kaldet den flotteste vej i USA).

Hampton Inn, Billings. Fælles aftensmad med Danny.

27.8. Langs Yellowstone River

Vi kører et ret kedeligt stræk langs Yellowstone River dalen med overrislet landbrug. Frokost ved Confluence museet, hvor Yellowstone og Missouri floderne løber sammen. Kaffe og vask af forruden på bussen ved truckerstop i the boomcity Williston. Besigtigelse af adskillige olie- og gas installationer samt syn til et par atomvåben siloer. Lidt hurtig aftensmad i Minit, og ombord på toget Empire Builder i Minot kl. 21:42. I baren i toget og derefter på hovedet i seng i sovevognen.

28.8. Videre med tog til Chicago

Efter en forhåbentlig rolig nat er det tid til morgenmad omkring St. Paul-Minneapolis, så kører vi lang Mississippi floden, krydser den igen ved et-tiden, igennem det meget dansk udseende landskab i Wisconsin og via Milwaukee til Chicago og ankom før tiden 15:55. Overnatning centralt på Hilton Hotel.

29.8. Rundtur i Chicago på egen hånd

Mange tog en arkitektur kanalrundfart. De fleste nåede lidt rundt i byen. Lidt shopping. Afrejse om eftermiddagen the loop og med blå metro-linje ud til lufthavnen.

30.8. Hjemme igen

Hjemkomst til Kastrup/Billund via Frankfurt.