Hvad gør DSB efter lukningen af nattoget?

Sakset fra DSB's intranet, 18-12-2014

DB og DSB indsætter op til fire nye afgange dagligt til eller fra Hamborg i højsæsonen. De nye afgange kører i dagene omkring jul og påske og sommer- og vinterferierne. Det forklarer DSB’s salgschef Christian Linnelyst:

”Vi introducerer nogle nye afgange til Hamborg tidlig morgen og sen aften, der udfylder hullerne efter nattoget. I Hamborg er der masser af forbindelser at vælge imellem til tog videre ud i Europa. Det gør det muligt at stige på et tog i København om morgenen og nå Amsterdam samme eftermiddag eller Paris og Zürich samme aften,” siger han.

I alt kører DB og DSB op til 16 afgange dagligt til eller fra Hamborg i højsæsonen.

Her kører de fire nye afgange:

Fra København H til Hamborg Hbf via Rødby Færge med afgang fra København H kl. 5.11. EC 232

Fra København H til Hamborg Hbf via Padborg med afgang fra København H kl. 23.28. EC 230 ank. 5:33

Fra Hamborg Hbf til København H via Padborg (korrekt dog via Rødby Færge) med afgang fra Hamborg Hbf kl. 11.28. EC 233

Fra Hamborg Hbf til København H via Padborg med afgang fra Hamborg Hbf kl. 23.38. EC 231 ank. 5:37

Helt ærligt: Hvem vil tage disse afgange? Bortset fra EC 233 kører de på sindsyge tidspunkter af døgnet og natforbindelsen endda den lange vej over Padborg. Natforbindelsen kører 44 gange i hver retning pga af sporarbejdet i Sønderjylland midt i juli. Man skulle tro, det var en aprils-spøg.

Godt at DSB prøver at "lukke hullet" efter det lukkede nattog. Men dette åbner nok snarere et hul i økonomien for internationale tog sydover. Natforbindelsen kan kun have interesse for billigrejsende og interrailere, hvis prisen er meget lav.

>> Se den komplette køreplan