Kazakhstan

En pavillon, der udefra markerede sig med et mønster af spejle (om aftenen med farvet diodelys bagfra) og med støjende (playback?) musik. Men som vandt ved nærmere bekendskab.

Intro-show. Vi blev befriende nok opfordret til at sætte os ned på vores flade og nyde det.

En ung kunsner til højre i billedet (kan anes) tegner til en fortælling om landets historie. Hun tegner imidlertid i sand - se hendes hånd i billedet som en skygge! Det var bare forrygende, og vel nok den enkelstående begivenhed på EXPO, der gjorde det største indtryk! Folk var henne og takke hende rørt fra deres hjerter.

Samme autensitet gjorde sig gældende i pavillonens indre, som jeg dog ikke fotograferede, for de enkelte ting var ikke særskilt imponerende. Men den gærede hoppemælk, og ting, de gerne ville fortælle om fra deres land var rigtig autentisk og oprigtigt fortalt.

Til slut skulle vi have en på goddag'en med et show, hvor sæderækkerne bevægede sig, og vi fik en flyvetur over marker, vilde heste og ikke mindst over Astana, deres nye hovedstad og 3D tegningerne af EXPO 2017, hvis tema bliver "Future Energy".