Pavillon Zero - UN tema pavillon

Nok EXPO's stærkeste formidling af verdens udfordringer på fødevareområdet. UN har med denne temapavillon givet mange gæster en chance for at få et globalt og realistisk overblik. Godt gået!

Flot prolog. En dag med en dreng, der passer sine geder et sted i verden (måske i Syditalien?).

Bemærk buerne, hvor folk kommer ind fra forhallen. De mange projektorer viser ingen overlap overhovedet. Så flot! Og indgangsbuerne er fritskåret på millimeter!

Historien er lidt rørstrømsk, men ikke overdrevet. Stemningen er sat.

Præsentation af fødevarer. Gennemlyste tynde lag af korn, bælgfrugter mv. Det er altid godt. Projektioner på nedhængte lærreder.

Bygningerne med højt til loftet. Det var nok tænkt som passiv køling, men der var bestemt indsat direkte, mekanisk køling derinde. Herligt at komme ud i lyset og til frisk luft. Bemærk også træet, hvis (lidt for plastikagtige) rod stod nede i biografsalen fra før.

Pladetektonik med en verden tilbage i tiden: Pangea superkontinentet. Udformet som plader udført af træ fra Senegal. Se nærmere.

Enorme dioramaer med husdyr og landbrug igennem tiden. Hvad er det, der har gjort at vi har kunnet befolke jorden, som vi har?

Til hvert afsnit var der plancher, der lige fortæller lidt om alvoren bag de flotte opstillinger. Vi så også andre stå og læse. Denne stod i rummet, jeg viste ovenfor. Teksterne indbyder til alvor - det er sandelig ikke en let udfordring menneskeheden står overfor i de kommende årtier med mange flere mennesker og en natur, der er under hårdt pres.

Kæmpe illustration af global handel med fødevarer. Meget meget flot og tankevækkende.

Hver enkelt skærm bidrog til historien. På skift var der fx fokus på reklamer for mad, for folk, der lavede mad, og hele tiden med de truende steder og priser på den globale produktion.

Og madspild. Der mistes enormt meget mad som råvarer og i forarbejdet form. Op til 25%.

Flot pavillon lige ved Vest indgangen. Spring den ikke over!