Fysiske krav til gå- og vandreture med GrønRejs turene
Der er altid angivet turenes data, når du søger oplysninger om hver enkelt tur hos GrønRejs. Alle gå-ture er lavet i App'en Outdooractive og giver oplysninger om højdemeter op og ned og kilometer. Og Outdooractives oplysninger om tidsforbrug (vandretid) har jeg i hvert enkelt tilfælde opjusteret, så de passer til mine egne erfaringer for hvor lang tid ting tager for en gruppe. Når vi skal afsted, får du alle detaljerne fra Outdooractive, så alle detaljer er klare.

Gå-ture fra banegårde til hoteller

Hotellerne ligger højest 1.000 meter væk fra banegården. Så normalt går vi med bagagen, og venter på alle. Der er et par steder i Schweiz, hvor vi får hotellet til at hente bagagen, og så går vi selv.

Byrundture i Kiruna, Narvik, Bergen, Trondhjem

Vi går stille og rolig, og du skal decideret være bevægelseshæmmet for ikke at kunne være en del af gruppen! Og ellers finder vi en anden måde, du kan være med på (springe noget over). Hører til niveau 1 i henhold til RUBY's anerkendte definition, dvs. lette – vandringerne er lette og relativt korte på gode stier.

Abisko nationalpark (Skandinaviens rundrejse)

Her er der et udvalg af vandreture, så alle kan finde ture at gå. Turene findes på niveau 1, 2 og 3.

Lette vandreture: et bjerg i Kiruna, bjergene omkring Grindelwald, i Schweiz-rundturene

Her er der tale om vandreture i niveau 2-3 i henhold til RUBY's anerkendte definition:

Nievau 2. Let til middel. Vandringerne er nærmest lange traveture på jævnt underlag, men med stigninger og fald.

Niveau 3. Middel. Vandringerne er mere krævende med stejlere passager, men kan klares med er rimelig god kondition. Underlaget kan være ujævnt og stenet.

Vinter i Schweiz: Vi går kun på præparerede vandreruter, hvor støvler med påmonterede knobber står godt fast. Turene er altså ikke vanskeligere end om sommeren.

Vandreture i Sachsiske Schweiz fra Bad Schandau

Der er tale om vandreture i niveau 2-3½. De er lidt længere og lidt mere krævende end de øvrige. Det er et terræn med relativ bratte op- og nedstigninger, hvilket er det, der gør det mere krævende (en bestemt opstigning giver den halve ekstra - et meget sjovt sted til gengæld!).

Fælles anbefalinger for niveau 2, 3 og 3½: Solide vandresko, helst vandrestøvler. Dagrygsæk og siddeunderlag. Vandrestave, hvis man er fortrolig med disse. Tøj, der kan klare regnvejr og pludselig drop af temperatur. Specifikke gode råd kommer altid forud for hver tur.
Om kilometerangivelsen er gå-turens længde den, som Outdooractive opgør. Det er afstande tegnet på et kort ligesom afstande i Vandreruter som Naturstyrelsen laver. Individuelle opmålinger på telefonen vil uden tvivl vise større tal.