10 dages rejse i bjergtagende Schweiz

- med lettere vandreture & fantastiske bjergbaner

Dette er en tur, der er skræddersyet til jer, der vil kombinere oplevelser med de mest fantastiske bjergbaner i Schweiz med lettere vandreture i det selvsamme flotte terræn.

Poul Kattler er kyndig guide for både vandreturene og banerne.

Vandreturene er ikke over 4-5 km og effektiv vandretid er indenfor to timer og kan klares af alle med bentøjet i orden og nogenlunde fysik. Vandreturene er tilrettelagt, så der holdes en dejlig pause med medbragt mad på en bjergtop, ved en badesø eller med en særlig god udsigt.

Bjergbanerne byder på alskens raffinementer som forskellige tandhjul, sløjfer, svimlende udsigter, panoramavogne, alt hvad hjertet kan begære.

Se detaljer om banerne og vandreturene i det udførlige program herunder.

Turen arrangeres af GrønRejs

Turen finder sted d. 12.6. - 21.6. 2022. Prisen bliver ca. 15.910 inkl. super-flotte og centralt beliggende hoteller, fire gange aftensmad, al transport og delt sovevogn. 1-personers tillæg (inkl. både værelser og sovevogn) = 2.800. Se prospektet fra GrønRejs hér. Den rosende omtale af min person i prospektet er deres formulering...

Tilmeldingen er ÅBEN!


Fotos fra vestlige Schweiz kan hentes her
Fotos fra St. Moritz, Albula og Bernina kan hentes her eller her eller her

Dag # Sted Jernbaner - meget detaljerede beskrivelser i links Lette vandringer, links til Outdooractive. Det er en specialiseret vandre-hjemmeside med tilhørende App til smartphones.
1 Udrejse eftermiddag via Hamborg Danmark - Schweiz
NightJet til Zürich

-
2 Frem til Martigny, Hotel Alpes & Rhônes tre nætter hér. Aftensmad alle aftener. Via Bern, Zweisimmen og Montreau-Berner Oberland-Bahn
Hvis vejret er ok, kan der på eget initiativ tilkøbes plads i 1. klasses panoramavogn i en af enderne af toget.
-
3 Lokalbaner fra Bex Bex – Villars – Bretaye Col de Bretaye rundtur Starter fra tandhjulsbanens endestation. Alpeidyl, når det er bedst. Søer, små bebyggelser, køer med klimtende bjælder, udsigter og gode vandrestier. En rigtig god førstedags vandretur, hvor tøj og sko lige skal afprøves.
4 Lokalbaner fra Martigny Mont Blanc Express og

Chatelard kabelbane

Udsigtstur ved Lac d’Emosson. Op med verdens stejleste kabelbane (funicular). Herfra en rundtur. Vi kommer til at gå på ægte bjergstier og skal opleve den utrolig dramatiske dæmning ved Lac d’Emosson. Herefter frokost med medbragt mad på en rigtig bjergtop, før det går ret stejlt ned til kabelbanen. Der er gelænder til at give støtte.
4 og senere på dagen fra Aigle Aigle – Leysin Udflugt fra Leysin.Tandhjulsbanens endestation er opført i baggården af et tidligere luksussanatorium. Nu er det en amerikansk kostskole, men udsigten fejler stadig ikke noget. På en klar dag har vi alle de høje bjerge foran os. Vi går ud til et udsigtspunkt over Rhone-dalen og retur ad en anden rute mellem malkekøerne.
5 Martigny –til Andermatt, hotel Radisson Blu en nat Tog til Visp. Med Matterhorn Gotthard Bahn (MGB) til Zermatt

Frokost i Zermatt med udsigt til Matterhorn.

Videre om eftermiddagen via Visp/Brig med MGB lokaltog til Andermatt.

(Hér er aftensmad ikke inkl., så vi kan vælge lidt selv!)

En udflugtsdag med de skønne tog, vi får rørt benene i Zermatt.
6 Andermatt –til St. Moritz, Hotel Monopol tre nætter hér. Aftensmad inkl. sidste aften. MGB-tog over Oberalp passet til Disentis og skifte til Rhätische Bahn regionaltog til Reichenau, skifte til REX til Filisur.

Frokost i Filisur

Senere fra Filisur til St. Moritz.

Til to udsigtspunkter for Landwasser viadukten. Vi skal ad lette stier hen til to af de tre udsigtspunkter, så vi kan fotografere tog hen over den enestående viadukt. Vi møder blandet skov og enge.
7 St. Moritz; Albula linjen Tog til Preda. Og retur fra Bergün. Langs Albula-linjen. En forbavsende flot vandretur langs vel nok Verdens mest ikoniske jernbanestrækning, hvor banen snor sig og krydser dalen så mange gange, at overblikket er svært at bevare. Men vi får fra bjergstien det bedste overblik med masser af foto-muligheder. Terrænet byder på lidt af hvert, og vi går nedad. Vi slutter i den utrolig idylliske og smukke Bergün, hvor vi besøger jernbanemuseet. Det tegner et storartet billede af banen, men også om erhverv og natur i kanton Graubünden.
8 St. Mortiz; Bernina Banen Tog over Bernina passet, vi står af i Le Prese. Og på igen i Miralago og kører til Tirano. Herfra hjem gerne med stop i Alp Grüm. Lago de Poschiavo. Søen er en af utallige smukke bjergsøer syd for de højeste alper. Vi går langs søen på den ubeboede bred på en god sti, gennem tunneler og tæt ved den dybe sø. Lige ved Miralago stopper vi for frokost med medbragt mad og evt. en badetur i det dejlige vand.
9 Op gennem Schweiz og vi skal ramme et nattog hjem.

Overnatning i nattoget
Fra St. Moritz via togskift i Chur direkte med IC-tog til Zürich.

Vi skal op med Uetliberg Bahn (adhæsion) til Zürichs ”husbjerg”.

NightJet (fra Zürich)

Ned fra Uetliberg.Dette bjerg er Zürichs ”husbjerg” med tårn og flot udsigt til alperne. Banen er teknisk spektakulær, og vi skal fra toppen gå ned gennem skoven og over engene til station Ringlikon længere nede. Denne dag giver også mulighed for at gå gennem Zürich og promenere langs Zürich-søen, hvor der også kan bades.
10 Via Hamborg hjem - -