Links

Min blog "Vilde med at vandre i alperne". Jeg bringer mindre indlæg i bred vifte af emner med interesse for glade vandrere. Kommentarer og tilføjelser er mere end velkomne, hvilket ikke er muligt på resten af sitet - bortset fra spørgsmål på e-mail.
>> Bloggen

Dramatik på Eiger Nordwand (film). Se filmen om førstebestigningen i 1936 som forberedelse til turene (wikipedia eller imdb). Filmen giver et udmærket indtryk af, hvordan det kan være med livet som indsats at bestige disse bjerge. Området besøges af Alperejsers tur til Grindelwald.
Kan lånes på biblioteket!

Schweizisk tv har en engelsksproget nyhedshjemmeside med fokus på, hvad udlændinge gerne vil læse fra og om Schweiz.
>> Swiss-Info

Hvor høje bliver bjerge?
Godt nok løftes alperne stadig af tektoniske kræfter, men alt tyder på at bjergenes højde først og fremmest bestemmes af klimaet. For de bliver simpelthen ikke højere end 1.500 meter over snegrænsen!
>> Læs artiklen af David Lundbek Egholm fra "Aktuel naturvidenskab".

Rhätische Bahn er ikke bare en lille udbyder af tog, men en slags statsbaner for kanton Graubünden. Der er meget andet end køreplaner på deres hjemmeside!

>> Oplev RhB-hjemmesiden

Officiel turist-hjemmeside, også med ret bredt sortiment
>> MySwitzerland
>>
Eller denne uofficielle hjemmeside med 100 bedste ting i Schweiz

Zermatt har en omfattende hjemmeside, også med mere end bare "sælge byen-historier".
>> Gå til Zermatt-hjemmesiden

Det er farligt på Matterhorn. Ikke en bestigning, jeg kan anbefale. Men læs denne skildring.
>> Opdag Verden - Schweiz

Nu vi er ved Matterhorn, så se denne film om at illuminere klatreruten i anledning af 150 jubilæet for første bestigning:
En glimrende introduktion til vandrelivet, som vi også oplever det. Optaget i nærheden af Grindelwald.


IMax filmen The Alps med Queens musik. Forrygende flot og med fokus på Eiger Nordwand og Matterhorn. Se endelig i fuld skærm! Og hvor er den fjerde mand med kameraet på bjerget?


Ardrenalin-sprøjtende basejumb / flyvedragts tur i forbjergene. Ren dødsforagt. Men en tur med tandem-paraglide er til gengæld muligt for alle.