Jeg har valgt at udvælge nogle af de bedste YouTube film fra VIA Rail i Canada og Amtrak tog i USA.

The Canadian - VIA Rail, Canada

Min video fra The Canadian i Edmonton og i Jasper National Park.


California Zephyr, Amtrak, USA Min video fra tur med California Zephyr train no. 6 østpå fra San Francisco til Chicago.

Glenwood Canyon.
En del af min video fra 2012 er også gjort af en anden, men ud af bagruden på sidste sovevogn. Og han har desværre lagt musik henover.
Videoklippets fotograf har stået i sidste sovevogn og filmet ret bagud. Undervejs på den delvist enkeltsporede strækning krydses et alenlangt godstog, der venter på et sidespor.

I næste film følger vi California Zephyr hele vejen fra Chicago til San Francisco. Udmærket gennemgang af ruten og togets indretning. Alle takes kunne du selv have taget fra toget:

Med tyske Eisenbahn Romatik fra Emeryville til Chicago (i to dele):
Og et nostalgisk blik tilbage til 1950'erne, hvor de tre jernbaneselskaber Burlington Route, Rio Grande og Western Pacific kørte det originale California Zephyr!

Hvis du vil se mere om dette dejlige tog, så klik videre til denne side på "american rails"

Coast Starlight, Amtrak, USA
Herunder ankommer en nordgående Coast Starlight i Santa Barbara nord for LA. Lydene er meget typiske. Bemærk at efter standard maskinen følger et Amtrak Cascade lok. Toget har sovevognene forrest, startende med en personale sovevogn. Der er ingen parleur-vogn med på dette tog. Denne ekstra vogn er ellers særkende for Coast Starligt (kun for sovevognspassagererne). Den ville have løbet mellem sovevognene og spisevognen. Efter spisevognen følger observation car og så følger coach-vognene, der ses, netop da toget stopper:

Hvis du vil se mere om dette dejlige tog, så klik videre til denne side på "american rails"