Aftentur med piloterne juni 2003
En dejlig sommeraften var en del af Experimentariums piloter mødt op til flyvning d. 16.6. 2003 med Henrik Vedel Jørgensens varmluftballon.
Henrik er konstruktør af Experimentariums miniatureballon og i modsætning til BP-ballonen hjemmehørende i Nordsjælland.Mødestedet var midt i Slangerup by, hvor der er en meget populær opsætningsplads for ballonture.
Her forklarer Henrik noget om ballonen.


Efter at hylstret er blæst op med kold luft er der nu gang i brænderen. Simon og Maja kæmper med at holde mundingen på hylstret vidåbent.Der var lidt vind den aften så toplinepiloterne, der skal holde hylstret nede på jorden sålænge opblæsningen står på, fik nogle kræfter at føle.


Nu er de heldige debutanter Jacob og Sidsel ombord med skipper Henrik.Og så kom der så megen varme i hylstret at det blev luftbårent.


Flyvningen foregik med en nord-nordvestlig svag vind (under 25 km/t) så følgebilerne let kunne følge med i det skønne nordsjællandske landskab.Flyvningen startede med at gå op i 1500 fod, men hen mod slutningen fløj Henrik ret lavt, så følgebilernes misundelige besætning kunne råbe op til ballonen.


Så landede ballonen mellem Ågerup og Hvedstrup betænkelig tæt på en bygmark.Nu har Henrik frigjort toppen på hylstret og hylstret sænker sig over den nys sprøjtede mark. Uden synderlige spor kunne hylstret dog reddes ind på græsset bagved og samles sammen. Hylster og kurv måtte dog bæres ud ad traktorsporet i forgrunden.


Ved solnedgangen blev de to debutanter døbt ved en rituelle ceremoni, som bl.a. omfatter afbrænding af lidt hår. Jacob havde dog ikke så meget hår, så Henrik futter lidt af hans øjenbryn af.Og Henriks kone skyllede efter med champagne. De to blev døbt Markgrevinde af Hvedshøj (Sidsel) og Markgreve af Hvedstrup (Jacob).