Med to stk. FolkeFerie balloner over Bryan Adams koncert

Flyvetur 2. juni 2008

Anden flyvetur med det helt nye hylster kom til at foregå under de mest vidunderlige vejrforhold denne skønne mandag aften omkring Hillerød. (Første tur var fra Rosenborg aftenen inden.)

Kold inflation hvor hylstret har sit helt eget liv. Det ånder. Det bugter sig. Det er aldrig i ro. Selv om det er næsten vindstille i aften.

Fyldt med kold luft står det nye, flotte hylster udspændt på det nyslåede græs hos kennelklubben i Hillerød. Det er toplinen, der smyger sig forbi kameraet nederst til venstre.

Niels sætter gang i hot inflation (altså varmer med den store gasflamme) mens Lars sørger for at blæserens stadige luftstrøm til venstre fra fotografen ikke driller under opfyringen.

Så er hylstret ved at blive så varmt, at det begynder at rejse sig og ventillatoren er slukket. Bemærk det gamle hylster i baggrunden, stadig under kold inflation.

Så er det nye hylster oppe at stå. Anders holder stramt fast i toplinen, men opgaven i aften er meget let, når der næsten ikke rører sig en vind ved jorden.

Mens vi venter på den anden ballon, gælder det om at holde hylstret passende lunt. For fotografens ære har Niels gang i begge brændere og bruger den såkaldte ko-brænder, som giver en meget hvid flamme.

Så er begge balloner klar til afgang fra Kennelklubben syd for Hillerød.

Den gamle ballon kommer først i luften. Her hænger vi over S-togs linien mod København og lokalbanens spor mod Frederiksværk.

Kunsten var at holde ballonerne i en sådan position, at jeg kunne få nogle gode billeder undervejs. Her over Frederiksborg Slot.

Og minsandten om der ikke samtidig var koncert oppe ved stadion.

Ballonerne går nu i tæt formation ned over Bryan Adams koncerten.

Kursen er perfekt og der er netop pause før Bryan Adams selv går på scenen. Så publikum synes det er herligt med lidt pause-underholdning og hyler og hujer da vi passerer 300 meter over scenen.

Skipper Henrik får den 10.000-tallige skare med på en hilsen til ballonerne.

Michael fra Karlslunde stod dernede og fotograferede ballonerne fra festpladsen. Tak for lån af det flotte foto!

Væk fra folkemængden er Gribskov fyldt med skovsøer fyldt med andemad. Mønstret i andemaden er bl.a. skabt af ænder, der svømmer rundt i det grønne smovs.

Skoven er en dekorativ baggrund for den ny ballon, alt men solen står lavere og lavere. Bemærk de to skygger af balloner, dvs. en skygge fra ballonen, hvor fotograf Poul står i, og selvfølgelig en skygge fra den ny ballon.

Landingpladser var der ikke så mange af omkring Gribskov. For udenfor skoven er der lutter hestefolde med nervøse heste og hegn, der vil drille frygtelig under bjergningen af udstyret.

Vi er landet med fyldt hylster lige på bondemandens grusvej ved Ejlstrup. Niels med den ny ballon går ned i en lysning, hvor der også var fine forhold for nedpakning og ligeså fin adgang for følgebilen.

Det ny hylster er indviet perfekt og skal nok yde fyldest for både FolkeFerie.dk og for teamet, der holder ballonen i luften mest muligt.

Tak for en vidunderlig aften!

Alle fotos er iøvrigt ubeskårne og der er ikke rettet i farver eller lys i forhold til originalerne, der er taget med et CANON EOS 300D stillet på 200 ASA og standard 18-55 mm. zoom optik. Billederne er i PhotoShop gemt til web på medium kvalitet og gjort skarpere efter reduktionen i størrelsen.