Balloner på skæv kurs mod 80-års fødselsdag

Flyvetur 27. april 2008

Det skulle have været en overraskelse for Kai Paamand, og de fem deltagende balloner skulle have droppet markører på Kai's dørtærskel. Men ak, en front drillede med vinden, så særlig tæt på dørtærsklen kom ingen. Med kikkert kunne man måske ane Kai's dør....
Fire ud af fem balloner satte ballonerne op fra boldbanerne ved Jægerspris kasserne. Her er to cirkus balloner hurtigt i luften. Skulle de hurtigt over til fadøllen i Græse?

Henrik og Christoffer Mundt ser skeptisk efter Lau og Jan, hvis kurs over Roskilde Fjord er lidet overbevisende. Men pokker stå idet, Christoffer sætter afsted, og Henrik lader inertien vinde, ballonen var jo næsten klar og vi var kun tre, der skulle have pakket sammen og fundet en bedre startplads...

Christoffer sætter ud over fjorden i lav højde for at få en kurs lidt mere mod højre. Vi ligger ligeledes meget lavt og flyver "hunden efter hare" med DONG-ballonen som hare.

I land igen ved Havelse Mølle (ses til højre i billedet). Vi er med sikkerhed ude af kurs, nemlig al for meget mod nord i forhold til målet: Kai's hus i Græse. For god ordens skyld dropper vi markøren - som konkurrencen tilsagde. Det blev ved det røde hus lige til venstre i billedet hele 1779 meter fra destinationen. Uha, Henriks humør var ikke det bedste - vi burde have vidst bedre!

Humøret steg dog lidt, mens vi gled stille og roligt igennem det naturskønne område omkring Havelse Å i retning mod Skævinge. Undervejs passerede vi en hestefold. Det fremgår tydeligt af billedet at heste er lette at opskræmme, når man kommer forbi i ballon.

Et blik tilbage mod Roskilde Fjord. Havelse Ådal rummer en masse skønne vandhuller med masser af dyreliv og en flot ås.

Vi er netop landet på en græsmark nord for Meløse. En pulverslukker i kurven rev sig løs under landingen, men skipper Henrik tog det som en oplevelse.

Dannebrog foldes sammen alt mens Lars med en støvsky bag følgebilen kommer farende for at samle os og udstyret op. Lidt efter var vi klar til at køre til Kai Paamands fødselsdagsfest og sige tillykke med de 80 år.
Vinder blev Thomas Jøhnk, der kom 750 meter fra målet.