Tom blok
Krukker
Gul streg
Klik og få stort foto på 25 K   Klik og få stort foto på 51 K   Klik og få stort foto på 20 K
 
Piger bærer vand i Luxor, Egypten
Enkelte steder bærer man vandet hjem i en lerkrukke, men blikdunke er at foretrække. Det skyldes at forholdet mellem vandvægt og emballagevægt er meget gunstigere for blikspanden.
[1]
  Piger ved brøndvinde i Bangladesh
Her må der være tale om en folkefest. Pigerne er i deres nationaldragter og krukkerne har næppe været brugt til andet end til blomster. Derimod er brøndvinden reel nok. Postkortet er fra Bangladesh.
[2]
  Risbonde krukkevander i Bangladesh
Når rismarken er på størrelse med en villagrund, så kan en enkelt mand klare kunstvandingen med en lerkrukke. Han går først ned til floden hvor han fylder en krukke som han bærer bort på skulderen. Derefter går han måske 50 meter ind på marken og tømmer krukkens indhold ud på marken samtidig med at han med sine fingre spreder vandet i lighed med bruseren på en vandkande. Risplanten er den afgrøde som kræver mest vand. Vandet har to opgaver. For det første skal risplanten bruge vand, men samtidig holder den høje vandstand ukrudtet nede.
[3]

Klik og få stort foto på 57 K   Klik og få stort foto på 50 K   Klik og få stort foto på 33 K
 
Vanding med vandkander i Afrika
Mange steder bruger man en eller to vandkander til havevanding. Det er i virkeligheden meget trættende at kunstvande på denne måde.
[4] FAO foto.
  Vanding med to vandkander, Burma
Ved hjælp af et åg kan arbejdsbyrden formindskes, men der er stadig tale om en overbelastning.
[5] FAO foto.
  Et hårdt job for pigen. Her slæber hun 15 - 20 kg
Samme som [5].
[6] FAO foto.