Tom blok
Øseværk i metal
Gul streg
Klik og få stort foto på 26 K   Klik og få stort foto på 44 K   Klik og få stort foto på 34 K
 
Øseværk ved Marakesh i Marokko
Øseværket i jern er en tro kopi af den tidligere trækonstruktion. Selv om billedet er fra ca. 1990 var konstruktionen stadig i brug.
[99]
  Øseværk i metal i Marokko
Det særlige ved denne konstruktion er brugen af gummikrukker. Krukkerne er fremstillet af kasserede bildæk.
[100]
  Øseværk i metal i Marokko
Samme motiv, men fra en anden vinkel.
[139]

Klik og få stort foto på 28 K   Klik og få stort foto på 28 K   Klik og få stort foto på 54 K
 
Øseværk i metal i Marokko
Nogenlunde den samme konstruktion som det forrige. Til ære for fotografen viser chaufføren os hvorledes maskinen fungerer.
[101]
  Øseværk i metal i Marokko
Som man kan se, går manden rundt i retningen "mod solen". Dette er i den islamiske verden den rette vej, i lighed med mændenes rundgang omrking Kaabaen i Mekka.
[102]
  Øseværk af metal, Pakistan
Øseværk fra Pakistan. Det specielle ved denne konstruktion drejer sig om trækdyret. Nakkepuden fordeler trækket ud til oksens skuldre. Herfra går det skråt nedad og vandret hen til trækbommen. Da trækket næppe var ret stort kunne oksen til gengæld gå meget hurtigt. Jeg vil gætte på at udgangseffekten for denne konstruktion er oppe på omkring 150 watt.
[135]

Klik og få stort foto på 54 K   Klik og få stort foto på 33 K    
 
Øseværk af metal, Pakistan
Øseværk fra Pakistan. Her er krukkerne meget små, men til gengæld er der mange. På engelsk hedder det a potgarland - en krukkekæde. Udtrykket er godt for krukkerne skal helst sidde tæt som perlerne i en perlekæde.
[136]
  Øseværk af metal, Pakistan
Det er enorme vandmængder der i dette tilfælde hentes op fra en ikke særlig dyb brønd. Mængden svarer til hvad vi ville opnå ved at åbne ti danske køkkenvandhaner.
[137]