Grå pil Udstillinger
Granadas science center

Besøgt 16.4. 2017. Et meget stort sted med meget udendørs plads. Science center af den gamle skole, begrænset interaktivitet, meget klassiske og lidt kedelige opstillinger. Men dog nogle gode ting, som jeg beretter om i det følgende:

De har et (ikke så højt) foucaults pendul ved den ene indgang. Det var en genistreg at ledsage denne ikke-interaktive installation med en model som denne. Gæsten drejer jordskiven (kunne have været hvælvet!) mens pendulet svinger. Man ser tydeligt hvad det drejer sig om. Her var ophænget endda en wire, der sad helt fast i tværstangen (der jo drejer med rundt) og stadig virker det.

En ret simpel skabsmodel af vandstråle og stroboskoplys-eksperimentet jeg kender mange steder fra. En klassiker og vældig flot. Også i denne knap så lækre udgave.

Men udmærket med det runde, afmaskede felt.

Glimrende lille opstilling med plads til forundring over spejle. Til venstre (synligt ovenfor) et vinkelspejl. Fidusen er at det kan drejes. Se, at man står på hovedet! Eller i en anden position at spejlet ikke viser spejlbillede men retvendt billede.

Ved siden af et tilsvarende drejbart almindeligt spejl. Det opfører sig normalt, men man kommer aldrig på hovedet og er altid spejlvendt!

Detalje, så man bedre kan se opbygningen af det venstre spejl.

Lyden på omveje. Der skal ikke så meget til for at få denne herlige opstilling til at virke og se pæn ud.

Noget af det bedste var måske ude i parken i deres kunstværk:


De bevægelige dele hviler blot ovenpå hinanden og bevægelsen skyldes vandtrykket. Bevægelserne er ikke ensartede, men der optræder hele tiden små forskelle. Noget af det mest imponerende ved det meget store museum.

>> Besøg deres hjemmeside