Grå pil Udstillinger
Hammershøj App på SMK

I forbindelse med den udmærkede særudstilling om Hammershøj har SMK introduceret en applikation. Det er lykkedes at skabe en udmærket forbindelse mellem markedsføring og kunstformidling.
Hent selv applikationen hér og afprøv den på denne side!

Har du applikationen åben nu, så klik nede i bunden til venstre og hold telefonen hen over billedet ovenfor.
Der er tale om "virtual reality". En teknologi, der er på fremmarch, og som lige nu betragtes som meget "hipt".
Applikationen med plakaten anbefales rundt i bybilledet og er virkelig sat højt på dagsordenen. Hér den mest promenente placering i forhallen - ret foran, når man kommer ind.

Personalet anbefaler applikationen passioneret, når man køber tillægsbillet til udstillingen. Og der tilbydes lån af iPods, og har man ikke høretelefoner med, så låner man ved indgangen til udstillingen.

Denne gode integration af "udstillingens tillægsprodukt" sat i scene af markedsføring og driftspersonale er godt og vigtigt at tage ved lære af.

Originalen til billedet hænger selvfølgelig inde i udstillingen.

Det er selvfølgelig skuffende, at virtual reality elementet ikke kan bruges herinde. Man opdager at den mest "tekniske finesse" i applikationen således er ren markedsføring.

Men godt ord igen. Det er sjovt og "sælger billetter".

Jeg hørte, at det tekniske havde givet leverandøren i Århus problemer. Ideen var selvfølgelig, at hele billedet skulle kunne fremkalde VR-virkninger. Men det kunne man ikke. Sjovt nok så kan google goggles godt det... (Android telefoner)

Så SMK nåede ikke at udvikle, hvad man kunne have gjort med teknologien inde ved billedet. Hvad man altså rent fagligt kunne eksperimentere med. Desværre.


Applikationen har derudover seks film, der bruges ved seks udvalgte Hammershøj værker. Det kniber lidt med sammenhængen og relevansen. Filmene skal virkelig hænge godt sammen med værket og være godt, præcist og kort lavet. Og som de er lavet i app'en, så kunne man ligesågodt have haft en QR-kode og set filmen på YouTube.

De seks film har hver en geografisk placering i Storkøbenhavn. Desværre har det ikke været muligt at bruge det til noget aktivt.

Men trods kritikken, så tæller applikationens helhjertede integration på museet højt i min bevidsthed. Så fire stjerner ud af seks mulige!

Prøv applikationen på dette billede. Vupti, kvinden dukker op! Så VR-funktionen bruger alene tekstbilledet. Ja-ja. Det er dog mere elegant end end grim QR-tag.

Og skulle du ikke have set hende endnu... Så ser skuespilleren således ud. Bemærk at jeg har skudt hende på applikationen lige et øjeblik før, hun fik bragt sig helt i position. Sjovt.