Grå pil Udstillinger
Orlogsmuseet i København

Besøgt 23.12. 2015. Sidste chance for at besøge dette fine museum i de gule palæ på Christianshavn. Til nytår 2015/16 lukker det.

Linjeskibet Phoenix i model 1:18 pryder et af lokalerne. Og sammen med nogle herlige modeller af flådens tilholdssteder omkring 1760 med (rusten) speak tager det sin tid at få det hele med.


Nyd denne herlige illusion om at være til søs på et vippende skib!

Illusionen er skabt ganske simpelt med en lysskinne og en lille påmonteret (sort) plade på skinnen. Og en lille ventillator, der stilfærdigt drejer frem og tilbage!

Og et nedsænket loft. Foto af plade, der kunne løftes af, når man skal op og tilse lamper og ventillator - og den gav dermed også mig en chanc for at tage et billede ovenover!

Noget af u-båden Spækhuggeren (1961-89) befinder sig i udstillingens øverste etage. Foto fra officerernes messe.

Et par køjer ved indgangen til officerernes messe er der også plads til. Bredde = 50 cm. Længde = 170 cm. Men lampe. Dén luksus er der ikke i underkøjen.

Model af mudderværk fra Københavns havn fra 1700-tallet. 22 straffefanger skulle på skift gå inde i trædemøllerne og dermed give kraft til graveredskaberne. Havnen skulle helst holde en dybde på seks meter, og der var konstant tilstrømning af mudder og møg, der skulle fjernes.

En replika af styrhuset fra et af søværnets motortorpedobåde af Willemoes klassen er et kæmpe hit hos børnene.

Højde på bygningen inkl. glas for oven er 4 m. Længde af siden inkl. front runding er 5 m. Bredden er 4 m. Den er bygget ind i et hjørne, så den er 1,25 m dybere inde i hjørnen.

Udsigt til underetagen med lidt film og rigtige tastaturer.

Et hit med de rigtige stole og rigtige knapper og instrumenter. Heroppe i styrrummet var der ikke noget der virkede, men skidt med det, fantasien slår fint til!

Dette taler lige til alle raske drenge og piger!

Øverst oppe er der kanonstilling med lækker adgang fra styrhuset. Jo, lågen kan sgu låses indefra, og efterlade besætningen øverst oppe aflåst!

Højre side af øverste dæk.

Hele opbygningen er som sagt replika, så det er mosonit vægge og nittter og svejsesømme er lagt på bagefter. Svejsesømmene velsagtens i pladesamlingerne.

Det er ikke en konstruktion, der uden videre kan flyttes, når museet lukker, og den kan ikke tåle at stå udendørs!