Grå pil Udstillinger
Vitensentret i Trondheim

Genbesøgt 22.5. 2017. Et lille hyggeligt sted. Med mange indkøbte ting af den gode skuffe, men også noget nedslidt med en del lidt kedelige opstillinger. Men dog nogle gode ting, som jeg beretter om i det følgende:

Den klassiske reaktionsevne opstilling. Set mange steder. Den bør man altså kunne få plads til i et Science Center. Man hænger selv pindene op, trykker klar, og så skal man gribe dem. Med lidt øvelse går det meget godt, og det er vældig sjovt for en selv og for tilskuerne.

Højdekurver projekteret ned på det hvide grus, man selv bearbejder. Meget glimrende opstilling, ikke svær at lave. I denne udgave var gruset lidt støvet, så man fik uværgeligt meget støv på hænderne, og dermed måske også på bukserne og andre steder bagefter?

Også en klassiker købt ude i byen. Sæt gang i blæseren, før bordtennesbolden ned til undersiden af det klare rør (lidt manipuleret, rigeligt langt nede!) og se at den bliver suget op af undertrykket på vingens overside. Hvor den kastes bagud af vinden og havner nydeligt nede i opsamlingsbakken. Foto af teksten haves også.

Udmærket og velfungerende "Leg med luftens kræfter".

T-puslespil. Jo, vi er godt på sporet af løsningen, hvor de fire brikker virkelig er drilagtige. Problem med re-set.

Og se nu der: Opgaven er løst!

Spejl-labyrint. Man kan dreje laseren og dreje et antal spejle, og skal sende strålen ind i målskiven i midten og få sin fanfare! Sjovt er det, men opstillingen har et problem med re-set.

Og en lille sjov ting om at udføre et eksperiment, forudsige udfaldet og ha' lidt fingerfærdighed:


Sæt de fire cirkler, så kuglen ryger igennem dem alle fire. Kuglen slippes fra et punkt lige udenfor billedet. Kuglen rammer en metalklods, der kan vinkles.

>> Besøg deres hjemmeside