Tom blok Grå pil Udviklingsafdelingen Grå pil MuseumsbesøgGrå pil La Vilette
Besøg på La Vilette, 26.10.2003

Hele husets Paris-tur, fotos samlet fra medarbejderne.
Et meget imponerende udstillingsrum. Huset består af flere forskellige udstillingsområder, med forskellige adgangsforhold og entre.


Meget flot kaotisk vandhjul. 5 dyser hælder hele tiden vand ned i de tragte, der nu tilfældigvis befinder sig øverst. Trådnet over hver tragt. Kanterne burde have været i forskellige farver, så man kunne følge de forskellige tragters færden. Mønstret på den sorte plade, hvor vandet løber ned, er også kaotisk!


Hjulet kører frit i et leje. Men inde under pladen er der et skovlhul ned i et isoleret vandbassin. Denne tilføjelse sikrer at hurtige bevægelser af vandhjulet dæmpes.


Minimalfladerne (sæbeboblejernene) måtte folk ikke røre, men kørte fast op og ned. Dette jern var meget flot!


2. grads ligningens geometriske fortolkning. En laser laver en cirkel oppe i kassen foroven. Cirklen kan nu skæres af skærmen, der kan vippes og forskydes med joystik. Man ser de 4 forskellige tilstande i 3D illustrationerne forneden.


Det er svært at fotografere parablen når den er tegnet af en rød laser. Og sådan så det ikke helt ud.


Et eksempel på en bog, der selv læser højt fra den side, men har slået op på. Bogryggen består af en masse led, der styrer en computer, der afspiller teksten.


Hvor stort et volumen har disse 6 flasker? Og hvordan fyldes de? Det samme volumen hældes i kar foroven og så åbnes der til flaskerne. Nedenunder er der en planche med kurver for vandhøjden afhængig af tiden.


To lige store og tunge stålkugler kører samtidig ned af disse to forskellige baner. Hvilken kommer først i mål?


En instruktionsvideo hjalp publikum ved klangpladerne. Oplagt idé hos os. Til gengæld var sandbøsserne ikke oplagte! Der var ikke sand i, og et trådnet forhindrede os i at få sand nok op på pladerne!


Roterende skiver synsbedrag. Man kunne stoppe hhv. de øverste og de nederste. Især de to nederste til højre var vældig overbevisende.
Dette udstillingsafsnit er turn-key lavet af Exploratorium til La Vilette.


90 grader vinkelspejlet udsat for en drejeskive.

Toner skaber stående svingninger i væske. En højtaler til højre, frekvens og styrke kan reguleres. Meget flot, selv om den ikke var helt tunet.


Forklaringstekst..


Herlig særudstilling "Me games" med spil beregnet på børn og voksne i små grupper af 2 - 4 personer.


En af legene. En eller to skal koordinere tovtrækket, så bolden kommer fra bunden op til toppen. Der er to spilleplader.

Her kan man læse hvem der har lavet udstillingen. Spørg til det originale foto.