Velkommen til den historiske lyd/dias serien fra boykot kampagnen i 1984

Serien blev skabt i foråret 1984 til en lille, men stædig skare af EF-modstandere, der var samlet i Boykotbevægelsen mod EF-valget.
Situationen var den, at EF-modstanden var splittet: Ingen EF-modstandere var glade for at Danmark skulle afgive magt FRA Folketinget TIL EF-parlamentet. Men skulle man markere sin modstand ved at stille op til det partipolitiske valg på et NEJ-grundlag? Eller skulle man vise sin modstand og foragt ved at boykotte valget?
Ved det første valg i 1979 var valgdeltagelsen helt katastrofal. Kun 47% gik hen og afgav deres stemmer. Boykotbevægelsen triumferede. De aktive EF-boykottere kunne ikke tage al æren for fiaskoen, men kunne påpege, at den lave stemmeprocent i al fald ikke gav parlamentet en god start.
I foråret 1984 samledes boykotbevægelsen atter for at prøve at hive stemmeprocenten ned igen.
Lyd/dias serien var et element af boykot kampagnen i 1984. Der var også lavet en serie tilbage i 1979, læs mere om den kampagne hér.

Lyd/dias serien blev brugt som gade-teater. En gammel kassevogn kunne slå en side op og herinde kunne der være et lærred beskyttet mod sollyset. Med to projektorer med overblænding og automatisk dias-skifte kunne aktivister frit gå rundt og dele materialer ud, mens show'et kørte med en masse lyd på!
Idag forekommer serien nok lidt gammel. Men den fortæller udmærket hvorfor det har været relevant at boykotte valg i historisk tid. Og så er der musik heri, der vistnok ikke er udgivet i anden sammenhæng.

Du bruger den nu digitale lyd-dias serie på denne måde:
(på pc:) forstør billedet, tryk på F11. Siderne er lavet, så de passer til de fleste projektorer, der typisk har opløsningen 1024 x 768 pixels.
Klik frem ved at trykke på billedet, når du har hørt en lille bip-lyd (som kommer hver gang lydsporet slutter).
Serien varer i knap 12 minutter. Til sidst samler jeg tråden fra 1984 op, så du kan sammenligne lidt med nutiden (december 2007).
Rigtig god fornøjelse. Poul Kattler.

TRYK HÉR OG KOM IGANG!

(Kræver Internet Explorer for at give lyd. Jeg beklager!)