DM i varmluftballon 2008

Søgård syd for Aabenraa 12. - 17. august

Du vil få historier fra hver dag:
1. flyvning fredag d. 15. om morgenen
2. flyvning fredag d. 15. om aftenen
3. flyvning lørdag d. 16. om morgenen
4. flyvning lørdag d. 16. om aftenen

Her kommer først lidt fra generalbriefingen på Søgård d. 12. august kl. 19.00

Søgårdlejrens gymnastiksal var samlingspunkt for briefingerne. Tirsdag aften var alle hold fremmødt og Christoffer Mundt (formand for ballonunionens sportsudvalg) er netop gået igang med at præsentere stævnets sportslige ledelse.

Christoffer må lige klø sig på næsen mens overdommer Dave Morgan træder frem for at præsentere konkurrencens rammer. Der skulle både afvikles et dansk mesterskab (10 deltagere) og et svensk mesterskab (7 deltagere).

Reglerne gennemgås for holdene. Til venstre ved hvert bord sidder observatøren, og de to sidste herrer (ved dette bord skipper Philip Mundt og navigatør Kim Larsen ved computeren) repræsenterer ballonen.

Niels Hvid og skipper Henrik Vedel Jørgensen gennemgår en af reglerne. I ro og mag skal reglerne studeres, så der helst ikke skal slås op, når først de konkrete opgaver deles ud.

Turneringens kort er bestilt helt specielt. Tyskland og Skydstrups luftrum er "out of bounds", i de områder kan der ikke skores point. Bemærk at kortet er beklædt med plastik. Det gør det muligt at tegne nok så tosset med tushpenne og viske ud bagefter, så kortet er så godt som nyt.

Videre til 1. flyvning!