Vevey - Les Pleiades

En lille bjergbane fra den mondæne by Vevey ved Geneve-søen op til et flot udsigtspunkt.


Banen køres af Montreux-Berner Oberland-Bahn (MOB), hvis togsæt dog stadig er bemalet anderledes. Det er således et lokaltogs sæt fra MOB til højre, sammenkoblet med et togsæt på Vevey - Les Pleiades banen til venstre, fotograferet i Vevey. Sættene blev leveret fra 1997.

Et af de nyere togsæt afgår fra Blonay, som er en vigtig mellemstation på turen. Fra Vevey til Blonay stiger banen ikke så meget, så hér er der ikke brug for tandhjul. På denne nedre del køres der med en fast halvtimes køreplan. På den øverste bjergstrækning når hvert andet tog.

Til højre i billedet en ejendommelig motorvogn ombygget i 1999, men tilsyneladende ombygget fra materiel fra banens begyndelse i 1911.


I Blonay deler banerne sig. I en skarp kurve oppe fra bjerget kommer Les Pleiades togene, også hér en af de ombyggede motorvogne.

Til højre den nu nedlagte, men til museumstog anvendte bane Blonay - Chamby.

Nyeste togsæt leveret fra 2015 af typen "Flirt", dog tilpasset 1000 mm. smalspor og tandhjulstræk. Toget er ankommet til topstationen i 1.348 meter over havet.


Dejligt sted er det heroppe i bjergene, væk fra det mondæne og travle liv nede ved søen.


Udsigten tilbage mod søen. Banen er en lidt blidere udgave af den ret dramatiske bjergbane Montreux - Rochers de Naye bane.

To helt nye togsæt krydser hinanden i Blonay. Det til venstre er faktisk blot ude på testkørsler.

Vedligeholdelsesarbejder på museumsbanen. Der skal lægges nye skærver, og det gøres med et af MOB's gode lokomotiver i spidsen.

Rejsetips:
Man kan med fordel bo på camping i Aigle "Camping de Piscine" ikke så lang væk fra Vevey, lige ved byens udendørs svømmeanlæg, og komfortabel afstand fra stationen og COOP.
Links:
Køreplaner mv.