Måltider

Vel nok det allermest eksotiske i Japan er maden! Og maden skal helst prøves på en bedre ryokan, dvs. en lokal kro der inkluderer måltider aften og morgen.
Det kan blive til adskillige retter. Der er en vis rækkefølge, så nogenlunde som retterne bliver bragt ind. Men selv om man selvfølgelig skal være omhyggelig med at overskue hvad der hører til hvad, så er japanerne selv i stand til at blande maden på deres egen facon. Måltidet er lige startet, forretterne er kommet på bordet, man får som hovedregel anrettet alle retter til hver især. Så det kan blive et stort antal skåle, der kommer på bordet. Bemærk teen, vand og øl til maden.
Sumatakyo Onsen i de sydlige alper, Honshu.

And, okse og svinekød med diverse grøntsager til deling! Det er såmænd en almindelig agurk, der er kunstfærdigt udskåret i midten.

Lakse-wraps serveret i et fad med is og blomster.

Morgenmad i Kyoto. Det er kun lige det første der er klar. Der skal komme en varm ret mere ind på risten med sprittablet under i øverste venstre hjørne. Det er en slags æggestand til venstre nederst. Måske er japansk morgenmad noget af det sværeste for europæere at vænne sig til. Lidt ristet brød og yougurt ville gøre underværker efter en uge... Men så skal man altså ikke overnatte på ryokan.

Typisk kommer morgenmaden ind sådan på bakker. Eksempel fra ryokan i Tokyo.

På alle stationer og kiosker kan man købe prisbillige madbokse med et udmærket indhold. I kioskerne får man det varmet i mikrobølgeovn. Her har vi købt bokse på Kanaya station og skal til at nyde dem under et kort ophold på Sakidaira trinbrædt.

Rigtig mange stede i Japan er der Food Court med en masse restauranter samlet. Her er vi i Nagoya og spiser stegte nudler med svinekød og æg. Men selv den mest udenlandske restaurant er med et japansk touch!

Japanrejsen 2007 oversigtsside
Se fotos fra Pouls tur i 2005