Velkommen til dette fotoalbum fra vores rejse med tog rundt i USA i juli 2004. Albummet består af 10 sider, der kan besøges i sammenhæng eller ved at springe ind dét sted, du ønsker fra nedenstående oversigt.
Ellers er der kun at ønske god fornøjelse og håber der måske er inspiration - også til dig! Fotos er alle optimeret til det lille format, jeg har valgt vise på nettet, men hvis du ønsker en kopi af det bagvedliggende højtopløselige billede, så henvend dig.

Vil du kun koncentrere dig om fotos fra passagertog i USA, så klik hér!

Start i Orlando, Florida Williamsburg, Virginia og Washington dc. Maine og Chicago
Iowa Tværs over kontinentet til Sacramento Oakland og San Francisco
Nordlige Californien og Pacific Oregon Cascadebjergene i Oregon Slut i Tacoma, Washington

Miami, Everglades
Dagene 1. - 4. juli.



Vi forlod en regnvåd og kold dansk sommer og var allerede første formiddag på Ocian Drive, Miami Beach. På denne gade skulle man ses og se de andre. Og så var der sådan nogen som os, der bare skulle se hvad det hele gik ud på.


Miami Beach. Men Miami er også en travl havn, både for gods og for krydstogtsskibe. Containerskibe ligner jo jeg ved ikke hvad, det så mærkeligt ud hér fra stranden. Det er stadig tidligt på dagen, og udlejningen af strandstole og parasoller går endnu lidt trægt.


De horrible 20 dollars for to stole og en parasol var godt givet ud, for solen var nådesløs. Men havet var dejligt, sandet kridhvidt og lækkert.


Damerne har fået solbrillerne frem. Datteren mødte nu en ikke så rar fætter i vandet, nemlig en brandmand, der sved hende et par steder.


Huse og hoteller fra 30'erne får en opfriskning i art deco stilen, med glade farver.


Simon blev - ikke overraskende - solskoldet. Hér ligger han med isterninger over de forbrændte skuldre. Selvfølgelig havde vi brugt solcreme med høj faktor. Men med sart hud lige fra det grå Danmark - det skal gå galt!


Vi kørte i bus fra Miami til stranden. Vi måtte beundre deres busser. Der var mange, og de tog gerne cykler og handicappede med.


Denne sindrige mekanisme er fjernstyret fra førersædet, vel og mærke uden at chaufføren har rejst sig fra sædet!


Centrum af Miami har en højbane, der er blevet helt gratis at bruge. Så alle automaterne står bare efterladt fra en anden tid, hvor man ulejligede sig med at opkræve 25 cent pr. rejsende.


Hér kommer Metro Mover i en enkeltvogn udgave. De er førerløse og kører på gummihjul. De kører ikke særlig stærkt eller langt, men da vi boede lige ved en station, så var det for os utroligt praktisk, ikke mindst når varmen forhindrede længere spadsereture. Sherif-folk holdt øje med om de hjemløse brugte det airconditionerede tog alt for meget.


På tur inde i downtown Miami. Der blev hurtigt meget øde og forladt om aftenen. Bemærk kontoret til højre, der reklamerer med at hjælpe immigranter. Halvdelen af Miamis befolkning er spansktalende, og mange er første-generations indvandrere fra Cuba.


Udsigt fra vores terrasse på Port of Miami Hotel. Bortset fra trafikstøj fra Biscayne Blvd nedenfor så fejlede hotellet ikke noget og kan anbefales for beliggenheden og rimelige priser. Poolen på tagetagen brugte vi oven i købet ikke.


En aften-tordenbyge over Everglades. Den nedgående sol fremhæver flot skyens højde. Billedet viser dog ikke nogen lyn, der ellers flammede op mindt i skyen.


Aftenstemning på Key Biscayne, en ø syd for Miami Beach (og også syd for Fisher Island hvor Amdi Petersen havde sin luksusbolig). En mere folkelig strand.


Key Biscayne.


På vej ind i Everglades i lejet bil for en dag. Skiltet advarer mod sammenstød med den meget sjældne Florida-panter. Den mødte vi ikke på denne torden-trykkende dag. Men der var så meget andet dyreliv.


I det våde ferskvandsområde lige indenfor østporten kørte vi ned til Royal Palm. Der skulle vi kunne møde alligatorer. På gangbroer over sumpene stak da også adskillige årvågne hoveder op af vandet.


Der var store og små alligatorer. Midt i billedet er en baby alligator krøbet op på land.


En fugl har forvildet sig ned til vandet og er snuppet af en alligator. Der kom en del tummel ud af det, og mens den heldige alligator fik måltidet anbragt ordentligt i munden strøg en del andre alligatorer igennem vandet hen mod stedet.


Bl.a. denne alligator. Når der skal lidt fart på, så ser man hele kroppen i vandoverfladen - ellers er det kun øjne og næse.

Denne alligator ligger på lavt vand, derfor kan vi se så meget af den. Bemærk at en tordenbyge giver lidt drypperi. Det var heldigt at tordenbygen passerede som den gjorde, for myggene holdt sig væk i småregnen og det var dejligt køligt.


Denne farvestrålende kæmpegræshoppe (længde 12-15 cm) var vist nok mere skræmmende for datteren. Det var også tættere på, og så vel og mærke ovenpå rækværket og ikke på den anden side!

West Lake er en brakvandssø nær det sydligste af Florida. Vi gik tur på bræddestien i mangroven. Myggene havde dog fået lidt flere kræfter og var talstærkt mødt frem, hvilket umuliggjorde længere studier af dette interessante naturfænomen.


Ved Flamingo finder man den eneste beboelse i Everglade. En kunstig sø rummer et gevaldigt fugleliv - ses som forskellige hvide prikker på billedet. Myggene var så meget fremme i skoene, at vi kun var få øjeblikke ude af den airconditionerede og hermetisk lukkede udlejningsbil.

Så skulle vi nordpå til Orlando. Amtrak's 2. klasse Coach class giver god og rigelig plads.


Sådan ser vognen ud indefra. Bemærk at alle sidder med næsen den rigtige vej. Man vender simpelthen hele toget i en vendesløjfe ved endestationen.

Til næste side fra USA-turen

Retur til forsiden!