EXPO Milano 2015 - inspiration til hverdagen

EXPO er stedet hvor man kan se, hvad der er "state of the art"

EXPO har et tema, der behandles lidt frit fra udstillernes side. I Milano 2015 var det fødevarer og fødevaresikkerhed.

>> Brasilien
>> Children Park
>> COOP
>> Emiraterne
>> England
>> Frankrig
>> Italien
>> Japan
>> Kazakhstan
>> Kina
>> Korea
>> Livets Træ show
>> Marokko
>> Østrig
>> Polen
>> Tyskland
>> USA
>> Vanke (Kina)
>> ZERO - UN

Udstillerne er

  • Nationale pavilloner (hvoraf de store landes pavilloner som regel er rimeligt originale)
  • Værtsnationens eller internationale organisationers tema-pavilloner, der sikrer en nogenlunde fair behandling af temaet.
  • Store virksomheders pavilloner.

EXPO er først og fremmest et arrangement, hvor man viser sig frem for et meget stort publikum.

EXPO er et udstillingsvindue, hvor arkitekter, designere og udstillingsfolk benytter nyeste visuelle tendenser og teknologi. Det er hér man ser hvilke tendenser, der rører sig lige nu, når man skal vise noget frem.

Der er altid inspiration og ideer at hente i EXPO. Noget er lige i øjet for det man laver, det meste lægger sig et sted i hovedet og kan bagefter dukke frem og inspirere på uventede tidspunkter.

EXPO er ikke præget af meget hands-on. Men præget af præsentations teknologier, shows, og ventetid.

EXPO er udpræget noget, der er godt, hvis man er flere afsted. Hvor er der noget spændende? Hvad kan man dele med hinanden? Forstod man noget på en forskellig måde?

Kan man arrangere VIP- eller presserundvisninger, så får man særbehandling og slipper udenom køen. Det er altid en fordel, og kan lade sig gøre i grupper, der i god tid har lavet aftaler. Et pressekort er også godt nogen gange, så man kan lade sig akkreditere.


Langt de fleste pavilloner havde fået plads langs den lange hovedgade, men så også kun en tynd tarm, som blev udnyttet på forskellig facon, som her den russiske. Spejltaget var vældig flot, men det er vist også det eneste, jeg kan fremhæve.


Langs hovedgaden var der også en række service-huse med restauranter og toiletter. Mange havde et "rustent" gitter ud mod hovedgaden, der hele tiden blev overrislet med vand. Det køler jo godt i sommervarmen. Og om aftenen brugt til lyssætning og projektioner. Meget flot.


Projektioner i pavillonerne var også meget dominerende i år. Men stilen var blevet mere simpel, som ved denne herlige mad-opskrift, hvor ingredienserne tosser rundt på tallerkenen med en masse humor og egentlig ganske instruktivt fra råvare til at maden bliver spist.